ORDONANȚA MILITARĂ NR. 9/2020 PRIVIND MĂSURI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19

In Monitorul Oficial nr. 321 / 16.04.2020 s-a publicat Ordonanța militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19
Printre altele:
– prelungește cu cate 14 zile suspendarea zborurilor comerciale pentru persoane spre si dinspre Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia si Iran începând cu 18 aprilie 2020, spre si dinspre Italia incepand din 19 aprilie si spre si dinspre Franta si Germania incepand din 21 aprilie 2020.
– se exceptează de la izolare / carantinare lucrătorii transfrontalieri care vin din Bulgaria si sunt asimptomatici (pana acum era reglementat doar pe relatie cu Ungaria). Insa numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu si Calafat.
– emite noi reglmentari pentru personalul navigat al ambracatiilor de pe Dunare si a celor maritime in caz de schimb de echipaj
– modifica usor normele referitoare la piețele agroalimentare in sensul obligatiei administratorilor de a asigura ca se pastreaza distanță între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători si ca trebuie purtate manusi si masti, sens in care abroga prevederile art. 7 alin(2) si al.(9) din OM 3/2020 dar le reintroduce in forma usor modificata la art.3 din OM 8/2020 impunand adoptarea unor normative interne in acest sens.
– abroga multe dintre prevederile OM 8/2020, si anume art.3 alin.(2) ref. deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producţie a produselor agroalimentare până şi de la piaţa agroalimentară şi accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a certificatului de producător, art.7 si 8 ref. restrictionarea exportului sau vanzarii intracomunitare de cereale si alte produse alimentare.
AI PUTEA FI INTERESAT ȘI DE: