Radu Mititean

Radu Mititean este avocat definitiv, partener fondator al MMC cu statut de avocat partener. Este membru al Baroului Cluj din anul 2011. Activează predominant în sfera consultanței juridice. Cunoaște limba germană, engleză și franceză.

Are experiență în principal în domeniul dreptului fiscal, dreptului muncii, dreptului contractelor comerciale, contenciosului administrativ, fiscal și contravențional, dreptului informatic și al proprietății intelectuale, dreptul urbanismului și construcțiilor.

De asemenea, are experiență pe domenii speciale de drept, incluzând dreptul medical și malpraxisul, protecția datelor personale, dreptul asociativ / ONG, dreptul străinilor, dreptul mediului, dreptul turismului și sportului și în modificarea legislației.

În trecut, înainte de intrarea în avocatură, a dobândit o vastă experiență profesională în sectorul public, în cel de business și în cel non-profit, inclusiv la nivel internațional, ca medic, salvator montan, ghid, director de programe, director executiv, consultant, expert, formator / trainer și auditor, permițându-i cunoaștere aprofundată și interdisciplinară a multor sectoare, domenii de activitate și actori activi în acele sfere, premisă pentru oferirea de soluții juridice bine adaptate situației reale. Este autor al multor publicații, o prezență frecventă în presă, în conferințe și dezbateri publice și este membru în numeroase comisii, structuri consultative și organizații neguvernamentale și profesionale de nivel local, regional și național, ocupând funcții de conducere și desfășurând o amplă activitate extraprofesională pe bază de voluntariat în sfera turistică, sportivă, civică și ecologistă.

Este licențiat în drept și medicină, și a absolvit și un masterat în drept și INPPA. Are de asemenea pregătire formală în domeniul turismului, sporturilor montane și protecției mediului, în managementul calității, management asociativ și alte domenii specifice.

Poate fi contactat pe coordonatele MMC sau, în mod direct, la: